The Boston Consulting Group

Project: 20 Manchester Square

BCG - Corporate End User Client Project - 1

BCG - Corporate End User Client Project - 2

BCG - Corporate End User Client Project - 3

 

Project Description: Tenant CAT B Office Refurbishment

Services Provided: Full Duties Design & Construction Monitoring

TAP were appointed to design and monitor the refurbishment of two office floors for The Boston Consulting Group UK LLP within their main London headquarters at 20 Manchester Square.

The project included the modification and enhancement of the existing mechanical and electrical installation to accommodate BCG’s requirements and to create a contemporary, vibrant working environment with open plan office space, meeting/breakout areas and Comms room.

Project Team:
Lee Bennett – Associate Director – Electrical
Lanre Adekunbi – Mechanical Engineer
Neale Fionda – Senior Public Health Engineer

Project Solutions / Achievements:
Contemporary office space with feature lighting.
Enhancements to the fan coil unit installation to provide good environmental conditions.
BMS control upgrade to provide a good level of user control and flexibility.
New Comms room facility with UPS supported power.
New underfloor power and structured cabling.
Use of low energy LED Lighting and DALI automated controls.
Modifications to the existing fire and security systems.
New audio visual and conference facilities to meeting rooms.

Value: £800,000

Completion: November 2016